Gürsel GÜZEL - ÖZLÜYORUM

Gürsel GÜZEL - ÖZLÜYORUM

Yazar

Zam ve Zulüm!

Halk perişan! Zamların halkı canından bezdirdiğini görüyoruz. Mutlu ve zengin bir azınlık son derece memnun. İktidar onları besliyor. Ama geniş yoksul halk kitleleri canıyla cebelleşiyor. Sofrasına koyduğu ekmek yapılan her zamla elinden, sofrasından çalınıyor. Bu nereye kadar devam eder?

 

      Halk perişan!  Zamların halkı canından bezdirdiğini görüyoruz. Mutlu ve zengin bir azınlık son derece memnun. İktidar onları besliyor. Ama geniş yoksul halk kitleleri canıyla cebelleşiyor. Sofrasına koyduğu ekmek yapılan her zamla elinden, sofrasından çalınıyor. Bu nereye kadar devam eder? Aslında genel olarak ekonomik iflasın en belirgin işareti. Bu iflasın faturasını bir avuç yağmacı ve fırsatçının yerine yine yoksul geniş halk kitlelerine ödetiyorlar. Çünkü onlar örgütsüz ve sahipsiz. Sesleri çıkmıyor.

      Örgütsüz dedim de ya örgütlü olan esnaflar, sağlık emekçileri, işçi ve memur emeklileri, ziraatçiler ve daha niceleri neden sessiz? Örneğin; Nakliyatçılar, şoförler, otobüs işletmecileri, bakkallar ve bayiler, neden sessiz? Bir çıkarları olduğunu sanmıyorum. Eğer Devlet kurumlarıyla, belediyelerle akçeli iş yapıyorlarsa elbette sessiz kalırlar. Olan kendi sorumluluklarında oldukları kitlelere olur.

     Ülkede eşi görülmemiş bir yoksulluk hakim bunun tek ve başlıca sorumlusu mevcut siyasal İslamcı AKP iktidarları ve ortaklarıdır. Eğer ülkede uygulanan asgari ücret yaygın ve genel ücret halini almış ise bunun sorumluluğunun altından kalkamazsınız. Eğer iktidara geldiğinizde 332 TL olan en düşük işçi emeklisi maaşı 11 çeyrek altına denk geldiği halde bugün ancak 2 çeyrek altın civarındaysa aradaki farkın kimlerin cebine veya kasasına akıtıldığını açıklamak, hesabını vermek zorundasınız.

     Emekli dernekleri ne yapıyor? İşleri kömür tüccarlığı mıdır? Milyonlarca emeklinin sadakaya muhtaç hale geldiği halde neden sesiniz soluğunuz çıkmaz? Ağzınızı elinizi tutan mı var? Yahu sizler kimleri temsil ediyorsunuz? Temsil ettiğiniz emeklilerin içler acısı hali sizi hiç mi ilgilendirmiyor? Sakın iktidarın baskıcı ve zorba tavrını mazeret göstermeyin. Bu ülkede 16 milyon emekliyi, bi o kadar da eşlerini alacak ceza evi yok!

    Nakliyeciler, şoförler, otobüsçüler size ne demeli? Son akaryakıt zamları sizi hiç gıdıklamıyor mu? Oysa temsil ettiğiniz kitleler isteseler günlerce, haftalarca hayatı durdurur ve bunun karşısında eğilmeyen baş kalmaz.

   Mevcut iktidar, ortakları ve yandaşları aklını başına devşirmeli. Bu gidiş hayra alamet değil. Halkı zamlarla zulmünüz altında inim inim inletiyorsunuz. Bu halk bir ayağa kalkarsa ne iktidarınız kalır, ne saltanatınız, ne de size alkış tutan besledikleriniz. Halkın sofrasındaki ekmeğe dokunamazsınız. Ocakta aş pişiren anayı evladına mahcup edemezsiniz. Halkın sabrı sonsuz değildir. Bizi açlıkla, zam zulmüyle sıkıştırmayın. Bıçak kemikte. Ötesi yok!..

Gürsel GÜZEL | 18.09.2026 - gurselguzel27@gmail.com