Dilek DEMİRSOY
Dileğin Mutfağı
Tatlı yapmak, bana göre bir duyguyu kaşığa sığdırmaktır. Her çırpışta bir anı, her katmanda bir tebessüm gizlidir. Dileğin Mutfağı’nda kimi zaman şerbetin sabrını, kimi zaman kremanın zarafetini öğrenirim. Bugünse sizlerle paylaşmak istediğim tarif, adını olduğu gibi hissettiren bir tatlı: Çilek Rüyası. Yumuşacık keki, ferah kreması ve taze çileklerin büyüsüyle bu tatlı, hem damağa hem kalbe dokunuyor. Peki bu lezzet nasıl mı yapılır? Hemen anlatıyorum.
ÇİLEK RÜYASI
Malzemeler:
• 3 adet yumurta sarısı ve beyazı (ayrıştırılmış olarak)
• 1 çay bardağı şeker
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı un
Kreması İçin:
• 3 paket krema
• 3 paket vanilya
• 250 gram labne peyniri
• 3 yemek kaşığı pudra şekeri Üzeri için:
• 500 gram çilek
• 2 paket kırmızı pasta jölesi
Hazırlanışı:
Yumurta beyazına vanilya ekleyip mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir kaba yumurtanın sarısını ve şekerini alıp 5-6 dakika çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpma işlemine devam edin. Yumurta beyazını kek harcına ilave edip spatula yardımı ile karıştırın. Yağladığımız borcama keki döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra kremayı uygun bir kaba alın. Vanilya ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpın. Labne peynirini ayrı bir kaba alın. Pudra şekeri ekleyip mikserle 1-2 dakika boyunca çırpıp daha sonra kremaya ilave edin. Kekin üzerine kremayı düzgün bir şekilde yayın. Çilekleri küçük küçük doğrayıp kremanın üzerine yerleştirin. İki paket pasta jölesini beş su bardağı suyun içinde eritin, koyulaşıncaya kadar pişirin. 15 dakika soğuduktan sonra pastanın üzerine gezdirin. Buzdolabında bir gece bekletin.
Sonrasında ne mi oluyor?
Lezzetli mi lezzetli, tadına doyum olmayan Çilek Rüyası'nı elde ediyorsunuz. Dileğin Mutfağı'ndan birbirinden keyifli tarifleri sizlere aktarmaya devam edeceğim. Sağlıcakla, hoşça kalın.