Polisten Uyuşturucuya Geçit Yok: Yıllık Bilanço Açıklandı
Haber Kategorisi: Asayiş

Polisten Uyuşturucuya Geçit Yok: Yıllık Bilanço Açıklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 2025 yılı içerisinde gerçekleştirdiği operasyonların bilançosu açıklandı.

 Yıl boyunca düzenlenen çok sayıda baskın ve operasyonda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, binlerce kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Yapılan açıklamaya göre, operasyonlar kapsamında 612 kilogram ağırlığında sentetik ve bitkisel kökenli yasaklı madde, 2.153 kök kenevir bitkisi ve 7 milyon adet uyuşturucu hap emniyet güçlerinin kontrolüne alındı.

Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan şüpheliler hakkında yürütülen soruşturmalar sonucunda, 16.916 kişi hakkında yasal işlem uygulandı. Bu kişilerden 2.161'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer, uyuşturucu ticareti ve kullanımına yönelik etkin mücadele ve operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.