Dr. Gökçe Kolağası, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 verilerine atıfta bulunarak, "Toplumun yüzde 31'inin yoksulluk ya da sosyal dışlanma riski altında olduğunu görüyoruz. Ayrıca, Birleşmiş Milletler'in 2023 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'na göre, ülkemizde beş yaş altı çocukların yüzde 5,5'i bodurluk sorunu yaşıyor" dedi.
Kolağası, küresel sermayenin Türkiye'nin ekonomik politikalarını övdüğüne dikkat çekerek, "Yüksek faiz oranları, çalışanların gelirini düşürüyor ve zorunlu temel tüketim ürünlerine erişim zorlaşıyor. Halkın giderek artan satın alma güçsüzlüğü artık tahammül edilemez bir boyuta ulaştı" ifadelerini kullandı.
"Enflasyon yüzde 64'e çıktı"
Dr. Kolağası, hükümetin geçen hafta açıkladığı Orta Vadeli Program'da (OVP) enflasyonun düşürüleceğine dair hedefler koymasına rağmen, geçmişteki enflasyon tahminlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. "Hükümet, 2021'de OVP'de 2022 için yüzde 9,8 enflasyon öngörmüştü, ancak enflasyon yüzde 64'e çıktı" diye konuştu.
Sağlık çalışanlarının, halkın yaşadığı beslenme sorunlarına dikkat çekeceğini ifade eden Kolağası, yeni eğitim-öğretim yılında çocukların yeterli ve dengeli beslenememesinin sağlık sektörü için önemli bir gündem maddesi olacağını vurguladı. Kolağası, "Toplumun temel gereksinimlerine ulaşamaması sağlıklı yaşamın önünde büyük bir engel. Bu yüzden sağlık çalışanları olarak bu adaletsiz düzene itiraz etmek, mesleğimizin bir gereği" dedi.