İçişleri Bakanı Yerlikaya:
Haber Kategorisi: Asayiş

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Okula Giden Çocuğa Çarpıp Kaçan Sürücü Yakalandı, Gereği Yapıldı"

Gaziantep'te meydana gelen ve sosyal medyada infiale neden olan çarpma ve kaçma olayına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şehitkamil ilçesinde okula gitmekte olan 15 yaşındaki Berat'a çarparak olay yerinden uzaklaşan sürücünün yakalandığını duyurdu ve "Gereği Yapıldı" ifadelerini kullandı.

Paylaşımında, trafikteki ihmallerin ailelere nasıl büyük acılar yaşattığına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, şu soruları ve mesajları iletti:

"Direksiyon başındaki her ihmal; bir anneye, bir babaya, bir aileye hayatları boyunca unutamayacakları büyük bir acı bırakır. Biraz sabretsek ne olur? Biraz beklesek ne olur? Çocuğun bacağına ya bir şey olsaydı? Değer mi?"

"Yeni Trafik Kanunu Teklifimizin Amacı"

Bakan Yerlikaya, gündeme getirdikleri yeni trafik kanunu teklifinin amaçlarını da şu şekilde sıraladı:

  • Kazaları önlemek,

  • Can kaybını en aza indirmek,

  • Sürücülerin davranış biçimlerini olumlu yönde değiştirerek, trafik kültürü oluşturmak.

Paylaşımında, trafik güvenliğinin sadece cezalarla değil, toplumsal bir kültür inşasıyla sağlanabileceğinin altını çizen Yerlikaya, "Trafikte caydırıcılığı yalnızca ceza sistemi olarak değil, toplumda güvenli yaşam kültürünü inşa eden çok katmanlı bir mekanizma olarak görmek gerekir" dedi.

Vatandaşları, trafik güvenliğini hiçe sayanları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmeye davet eden İçişleri Bakanı, "Biz Gereğini Yaparız" mesajıyla açıklamasını tamamladı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.