Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, kadınların şiddet anında acil yardım çağrısında bulunabileceği Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının tanıtımını sürdürerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor.
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Mayıs ayı boyunca il genelinde gerçekleştirilen bilgilendirme faaliyetleriyle 1.225 kadının cep telefonuna KADES uygulaması yüklendi. Bu uygulama aracılığıyla kadınlar, şiddet tehdidi anında konum bilgilerini paylaşarak tek tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşabiliyor. Ardından en yakın kolluk ekibi olay yerine yönlendiriliyor.
Erkeklere de Farkındalık Eğitimi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yalnızca kadınlara değil, erkeklere de yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda 985 erkek vatandaşa aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetin toplumsal ve hukuki sonuçları hakkında bilgilendirme yapıldı.
Jandarma yetkilileri, hem kadınların güvenliğini sağlamak hem de toplumda bilinç düzeyini artırmak amacıyla KADES uygulamasının tanıtımı ve eğitim faaliyetlerinin aralıksız süreceğini belirtti.