Gaziantep FK, Türkiye Kupası'nda Zorlu Maçta 3 Puanı Aldı
Haber Kategorisi: Spor

Gaziantep FK, Türkiye Kupası'nda Zorlu Maçta 3 Puanı Aldı

Gaziantep FK, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nun ikinci haftasında Kocaelispor'u kendi sahasında konuk etti.

Oldukça çekişmeli ve gergin geçen karşılaşmayı 1-0 kazanan ev sahibi ekip, organizasyondaki ilk galibiyetini elde etti. Kocaelispor ise gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

İlk Yarıda Kırmızı Kart Şoku ve Gergin Anlar

Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Ancak devrenin 14. dakikasında Gaziantep FK'nin stoperi Tayyip Talha Sanuç, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu kararın ardından yaşanan itirazlar sırasında teknik direktör Burak Yılmaz'ın hakeme yönelik tepkisi de kırmızı kartla sonuçlandı ve Yılmaz da oyundan ihraç edildi.

Lungoyi, Geç Gelişen Golle Galibiyeti Getirdi

Çoğunlukla 10 kişiyle mücadele etmek zorunda kalan Gaziantep FK, savunmaya ağırlık verdi. Maçın tek ve galibiyet getiren golü 87. dakikada geldi. Orta sahada kazanılan bir top, Nazım Sangare'nin mücadelesi sonucu yeni oyuna giren Christopher Lungoyi'ye aktarıldı. Lungoyi, ceza sahasına girerek yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Kocaelispor'da ise Habib Keita, maçın 90+3. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Sonuç ve Grup Durumu

Bu sonuçla Gaziantep FK, C Grubu'nda ilk galibiyetini alarak 3 puana ulaştı. Kocaelispor ise 3 puanını korudu. İki takım arasındaki puan farkı kapandı.

Maç Bilgileri:

  • Stad: Gaziantep Büyükşehir Belediye Stadyumu

  • Hakem: Burak Pakkan

  • Gol: 87' Christopher Lungoyi (Gaziantep FK)

  • Kırmızı Kartlar: 14' Tayyip Talha Sanuç, 14' Burak Yılmaz (Teknik Direktör) (Gaziantep FK); 90+3' Habib Keita (Kocaelispor)

  • Sarı Kartlar: Zafer Görgen (Gaziantep FK) - Tayfur Bingöl, Petkovic (Kocaelispor)