Ali Arpat’tan TÜİK’e Tepki: 'Masada Gerçekler Konuşulacak!'
Haber Kategorisi: Gaziantep

Ali Arpat’tan TÜİK’e Tepki: 'Masada Gerçekler Konuşulacak!'

Birleşik Kamu-İş Gaziantep İl Başkanı Ali Arpat, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerine sert tepki gösterdi.

TÜİK’in gerçekçi veriler açıklamadığını savunan Arpat, kurumun kamu emekçilerinin maaş zamlarının düşük belirlenmesine zemin hazırladığını öne sürdü.

Haziran ayı için TÜİK’in enflasyonu aylık yüzde 1,37, yıllık yüzde 35,05 olarak açıkladığını hatırlatan Arpat, Birleşik Kamu-İş’in yaptığı araştırmaya göre açlık sınırının 27 bin 415 TL, yoksulluk sınırının ise 83 bin 859 TL olduğunu belirtti. Arpat, “Bugün bir memur maaşı yoksulluk sınırının yarısını bile karşılayamıyor” dedi.

“Milyonlarca Emekçi Göz Ardı Ediliyor”

Açıklamasında kamu çalışanlarının maaşlarının kira, gıda ve ulaşım gibi temel giderler karşısında eridiğine dikkat çeken Arpat, “2 Temmuz’dan itibaren geçerli olan doğalgaz zammıyla birlikte faturalar yüzde 700’e yakın arttı. Elektrik ve su zamları da cabası. Kamu emekçisi barınmaya ve faturalara çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“TÜİK’in Sahne Aldığı Oyun Bitecek!”

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde kamu çalışanlarının haklarının masada bir kez daha gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Arpat, “Bu tablo bir manipülasyondur, kamu emekçisine ‘sus’ demektir. Ancak biz susmayacağız! TÜİK eliyle oynanan senaryoları kabul etmiyoruz” dedi.

Arpat, TÜFE yerine milli gelirdeki cari artış oranlarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak “Bu kez masada gerçekler konuşulacak. Biz varız, kamu emekçisinin hakkını sonuna kadar savunacağız. Oldubitti yok, Birleşik Kamu-İş var!” diye konuştu.