Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde bir basın açıklaması yayımlayarak, tüm demokratik kitle örgütlerini ve yurttaşları "Tam Bağımsız Türkiye" şiarıyla meydanlarda buluşmaya çağırdı.
"Kutlamadan Ziyade Mücadele Günü"
Soycan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in ilanının 102. yıl dönümünün sadece bir kutlama değil, aynı zamanda bir "mücadele ve birlik günü" olduğunu ifade etti. Açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in, tam bağımsızlık, ulusal egemenlik ve aydınlanma temelinde yeni bir toplum yaratma iradesinin zaferi olduğu vurgulandı.
"Kazanımlar Hedef Alınıyor" İddiası
Açıklamada, Cumhuriyet'in bu büyük kazanımlarının bugün "tarikat, cemaat, mafya düzeni ve emperyalist kuşatma eliyle" hedef alındığı öne sürüldü. Cumhuriyet'in halkçı, laik ve devrimci birikiminin sistematik olarak tasfiye edildiği, eğitim, hukuk ve emeğin geleceğinin yok edildiği iddia edildi.
Hedef "Sosyalist Cumhuriyet"
Partinin, Cumhuriyet Devrimi'ni "Sosyalist Cumhuriyet" hedefiyle tamamlama kararlılığında olduğu belirtilen açıklamada, gerçek barış ve bağımsızlığın ancak laiklik, bilimsel rehberlik ve anti-emperyalist bir dayanışma ile sağlanabileceği kaydedildi.
Gaziantep'ten Tüm Örgütlere Ortak Çağrı
SCP Gaziantep İl Örgütü, açıklamasında Gaziantep'teki tüm sendikaları, meslek odalarını, demokratik kitle örgütlerini, kadın ve gençlik örgütlerini ile tüm yurtsever yurttaşları, 29 Ekim'de ortak bir buluşma düzenlemek ve meydanlarda omuz omuza durmak üzere harekete geçmeye davet etti. Bu çağrının her demokratik örgüt ve yurttaş için bir sorumluluk olduğunun altı çizildi.
Açıklama, "Cumhuriyet için, emek için, laiklik için; hep birlikte, örgütlü bir halk olarak meydanlarda buluşalım!" sözleriyle tamamlandı.