Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen Adıyaman'a yönelik desteklerini sürdürüyor.
Bu kapsamda, Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Yerleşkesi'ne yeni bir spor tesisi inşa edilmesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol Başkanlık Makamında İmzalandı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, protokolü Başkanlık Makamı'nda düzenlenen törenle imzaladı. Protokol, öğrencilere nitelikli ve sosyal bir eğitim ortamı sunmayı ve komşu iller arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.
Başkan Şahin: "Bir Kader Birliği Var"
İmza töreninde konuşan Başkan Fatma Şahin, deprem sonrası bölgedeki dayanışmaya dikkat çekerek, "Aslında bir kader birliği var. İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta birlikte beraber olmak" dedi.
Şahin, "En kısa sürede oraya bir spor salonu yapıldığı ve oradaki çocuklarımızın, gençlerimizin yetişirken eğitim şehri, bilim şehri, spor şehri, kültür ve sanat şehri ilkesiyle bu fırsatlardan istifade ettiği, iyi yetiştiği çocuklarımızın sayısını çoğaltmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Rektör Keleş: "Güzel Bir İş Birliği Örneği"
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ise yapılacak tesisin gençliğe bir yatırım olduğunu vurguladı. Keleş, "Üniversite ile yerel yönetimler arasında yapılan iş birliğine çok güzel bir örnek" diyerek, deprem sonrası Gaziantep'in Adıyaman'a verdiği desteklere teşekkür etti.
Deprem Sonrası Süreçte Dayanışma
6 Şubat 2023'teki depremlerden ağır şekilde etkilenen Adıyaman'ın iyileşme sürecine katkı sunmayı sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni spor tesisi ile üniversite öğrencilerinin fiziksel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.








