UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’taki dördüncü maçında A Milli Takım, İtalya’ya konuk oldu. Bologna’daki Renato Dall’Ara Stadı’nda oynanan mücadeleden ev sahibi 3-1 galip ayrıldı.
İtalya’nın golleri 26. dakikada Scamacca, 65. dakikada Calafiori ve 87. dakikada Pio Esposito’dan geldi. Ay-yıldızlıların tek sayısını ise 61. dakikada Aral Şimşir kaydetti. İlk yarıyı geride kapatan milliler, Aral Şimşir’in golüyle eşitliği yakalasa da kalan bölümde kalesinde iki gol daha gördü.
Bu sonuçla A Milli Takım, grupta oynadığı dört maçın tamamını kaybederek puansız şekilde son sırada yer aldı. İtalya ise son üç karşılaşmasının ikisini kazanarak 7 puana ulaştı ve grup ikinciliğine yükseldi.
Milliler, 12 Kasım 2026’da Belçika’yı ağırlayacak. İtalya ise aynı tarihte Fransa’yı konuk edecek.
Montella: Taktiksel olarak iyi bir maçtı
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmanın taktiksel açıdan iyi geçtiğini savundu. Dengeli bir mücadele olduğunu ve yer yer üstünlük kurduklarını belirten Montella, takımda kolektif bir sorun görmediğini söyledi. Eksik kalan noktanın gol bölgesindeki verimlilik olduğunu ifade etti.
Eleştiriler ve beklentilerle ilgili de konuşan İtalyan teknik adam, beklentilerin yüksek olduğunu ve taraftarın üzülmesini normal karşıladığını dile getirdi. Oyuncularının özverisine ve takım içindeki birlikteliğe güvendiğini vurgulayan Montella, hedeflerinin Avrupa Şampiyonası olduğunu hatırlattı. Yaşanan olumsuz sonuçlara rağmen bu deneyimlerden ders çıkaracaklarını ve çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.








