ABD'nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde, gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amacıyla düzenlenen protestolar devam ediyor.
Artan gerilim nedeniyle kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yasağın ilk gecesinde 20’den fazla kişi gözaltına alındı.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, gözaltına alınanların çoğu, yerel saatle 20.00 ile 06.00 arasında geçerli olan yasağı ihlal etti. Protestoları dağıtmak amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından plastik mermi gibi kalabalık kontrol ekipmanları da kullanıldı.
???? Her Gece Yasak, Gerilim Dinmiyor
Kentte süresiz olarak uygulamaya alınan gece sokağa çıkma yasağı, ikinci bir bildiriye kadar yürürlükte kalacak. Yetkililer, halkı yasağa uymaya çağırırken, protestoların genişleyerek devam etmesi durumunda güvenlik önlemlerinin artırılabileceğini belirtti.
Washington’dan Tepki: “Trump Düzeni Sağlayacak”
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Los Angeles’taki göstericilerin büyük bölümünün "şiddet yanlısı" gruplardan oluştuğunu iddia etti. ABD Başkanı Donald Trump’ın, anayasal hak olan barışçıl protesto hakkını desteklediğini vurgulayan Leavitt, protestolar sırasında Amerikan bayraklarının yakıldığını ve bu tür eylemlerin "kültürel değerlere saldırı" niteliği taşıdığını dile getirdi.
"Başkan Trump, ABD şehirlerinin çeteler tarafından yönetilmesine asla izin vermeyecek. Önceliğimiz kanun ve düzenin sağlanmasıdır," dedi.
Los Angeles’ta devam eden gösteriler, hem toplumsal gerilim hem de göçmen politikaları üzerinden yeniden ulusal tartışmaların odağına yerleşmiş durumda. Yetkililer olayların seyrine göre ek güvenlik önlemlerinin devreye alınabileceğini ifade ediyor.
*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.