Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin "Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller" vizyonuyla yürüttüğü Yeşilantep Projesi, 41. etap çalışmaları kapsamında Belkıs Mahallesi'nde yeni bir yeşil alanı daha kente kazandırdı.
Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği iş birliğiyle düzenlenen törende, 9 bin metrekarelik alana 300 fidan dikildi ve ağaçlandırma iş birliği protokolü imzalandı.
Proje Kapsamında 345 Bin Metrekare Alan Yeşillendi
Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı koordinasyonunda ilerleyen proje ile bugüne kadar kent merkezinde toplam 345 bin 299 metrekare alan yeşil alana dönüştürülürken, 16 bin 945 ağaç toprakla buluştu. Son etap çalışmasıyla birlikte şehrin yeşil dokusunun güçlendirilmesine yönelik adımlar sürdürülüyor.
Başkan Şahin: "Bu Şehri Yeşil Şehir Yapacağız"
Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekerek, "Nerede boş alan varsa yeşil alan yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Yeşil Vatan 2053 Sıfır Emisyon hedefi var. Master planlarımızı yaptık. Sanayiyi akıllı ve yeşil yapmak zorundayız" dedi.
Ulaşımda da çevreci dönüşüme işaret eden Şahin, "Göreve geldiğimizde önce araçların yaşını gençleştirdik. Sonra CNG'ye geçtik. Şimdi 25 tane elektrikli otobüsü şehre kazandırdık. Toplam filomuzun içinde yenilenebilir olan kısım yüzde 30'a çıktı. Bir hayalim var; bu şehre hidrojenli otobüsü de getireceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkmen: "Kıyamet Kopacağını Bilseniz Bile Ağaç Dikin"
AK Parti MKYK Üyesi ve eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, "Yeşil şehirler, huzurlu nesiller ancak böyle çevreye, doğaya saygıyla hizmetle mümkündür. 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile bugün ağaç dikin' medeniyetinin mensuplarıyız" diyerek projenin anlamına vurgu yaptı.
Çetindağ: "Bu Orman Hepimizin Ortak Hikayesi"
Empati Derneği Başkanı Elif Çetindağ da yaptığı konuşmada, "Bugün burada yalnızca bir orman açılışı değil, geleceğe nefes olacak bir umudu toprağa emanet etmek için toplandık. Bu orman, değer veren insanların ve geleceği önemseyen herkesin ortak hikayesidir" dedi.
Törene ayrıca Gaziantep Orman İşletme Müdürü Veli Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Arpacı, AK Parti İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu ve Gaziantep Ağaç Derneği Başkanı Kemal Çetindağ katılarak desteklerini dile getirdi








