Ülke genelinde eğitim çalışanları, artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve çözüm taleplerini dile getirmek için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Son olarak İstanbul/Eyüpsultan'da yaşanan eski bir öğrenci tarafından okul müdürüne yönelik silahlı saldırı, eğitim camiasını derinden üzdü. Şiddetin önlenmesi ve eğitim çalışanlarının korunması için acil adımlar atılması talep ediliyor.
Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de eğitim çalışanları, artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve çözüm taleplerini dile getirmek için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.Gaziantep valiliği önünde basın açıklaması yapıldı. Yağpılan açıklama şu şekilde ; Değerli basın mensupları ve saygıdeğer eğitim çalışanları,
Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek ve bu tür olayların önlenmesi için gereken yasal düzenlemelerin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Üzücü bir şekilde, son olarak İstanbul/Eyüpsultan’da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunulmuş ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.
Uzun süredir, eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekiyor ve yetkililere gerekli önlemlerin alınması için çağrı yapıyoruz. Ancak, ne yazık ki bu konuda gereken adımlar zamanında atılmamıştır.
Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in daveti üzerine yapılan görüşme ve ardından gerçekleştirilen ortak basın açıklaması olumlu bir adım olmuştur. Ancak, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemeye dönük kararlılığımızın ve şiddet olaylarının oluşturduğu büyük üzüntünün bir tezahürü olarak, TBMM önünde geniş katılımlı bir eylem gerçekleştirdik.
Şiddet olaylarının son bulması için gereken adımların acilen atılması gerektiğine inanıyoruz. Eğitimcilere yönelik şiddeti önleyecek, caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.
Bugün (10 Mayıs) gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eylemi ve ülke genelinde yapacağımız basın açıklamalarıyla bu talebimizi dile getiriyoruz. Ayrıca, 10-17 Mayıs tarihleri arasında sürecek dilekçe kampanyamızı da başlatmış bulunuyoruz.
Şiddet olaylarının yaygınlaşması ve eğitim hizmetlerinin sekteye uğraması ciddi bir sorun haline gelmiştir. Bu nedenle, şiddetin önlenmesi ve eğitim çalışanlarının korunması için hızlı ve etkili tedbirler alınmalıdır.
Devletin, eğitim çalışanlarına karşı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirler alması gerekmektedir. Şiddete karşı caydırıcı nitelikte bir cezai müeyyide getirilmesi ve şiddete uğrayan çalışanlara hukuki koruma sağlayacak yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını bekliyoruz.
Bu doğrultuda, eğitim çalışanları olarak, eğitim camiasının güvenliğini sağlamak ve şiddet olaylarını önlemek için gereken adımların atılmasını talep ediyoruz.