Gaziantep Şehir Hastanesinde günlük 300 ameliyat yapılabilecek
Haber Kategorisi: Gaziantep

Gaziantep Şehir Hastanesinde günlük 300 ameliyat yapılabilecek

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, pazartesi itibariyle 9 yıllık özlem sona erdiğini söylerken, ‘’Tüm hastanelerimiz faal olarak hizmet veriyor. Oradaki doktorlarımızın özverili çalışmalarıyla hastanemiz faaliyete girmiş durumda. Günlük hasta sayısı ilk günden bu yana yüzde 100 oranında arttı. Aynı şekilde MHRS üzerinden alınan randevularımız da günden güne artıyor. Tam kapasite ile çalışmaya başladığımız zaman ayakta hasta kabulümüzün 20 bine ulaşacağını ve 63 ameliyathanemizde günlük 300 ameliyatın yapılabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

İlimizde ve bölgemizde olmayan özellikli bir çok birim ve merkez hizmet vermeye başlayacak

Gaziantep Şehir Hastanesinde hasta alımlarına başlandığını kaydeden Çetinkünar, “Hastanemiz çok yüksek donanım ile donatılmış, uzman kalitesi olarak üst düzeyde olarak hizmet vermeye başladı. Bilindiği üzere bin 875 yataklı, sadece ilimize değil, bölgemize ve yurt dışından gelen hastalara hizmet verecek. Hem sağlık alanında, tanı ve tedavi alanında dışarıya sevki en aza indirecek şekilde hasta yoğunluğunu da azaltacak şekilde faaliyete girdi. Bin 875 yataklı olarak hizmet veriyoruz, bunların 259’u üst düzey yoğun bakım yatakları, özellikli birçok birimimiz var. İlimizde ve bölgemizde olmayan özellikli birçok birim ve merkez hizmet vermeye başlayacak. Bunların içerisinde kentimiz için büyük bir kazanç olan Tomoterapi dediğimiz kanser hastaları ile ilgili merkezimiz faaliyete girecek. Yine kanser hastalarının yoğunluğunu bir nebze azaltacak olan Kanser Merkezimiz hizmete girecek” açıklamasını yaptı. 

Gaziantep Şehir Hastanesi üst düzey bir merkez

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin üst düzey bir merkez olduğunu dile getiren Çetinkünar, “Hastanemiz, bir sağlık üssü olmasının yanı sıra aynı zamanda eğitim merkezi olacak. Akademisyenlerimizin sayısının artması ile bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üniversite Hastanesi niteliğinde çok büyük hizmetler ve eğitimler verilecek. Gelecek nesil hekimlerin de böyle bir yapı altında yetişecek olması bizleri heyecanlandırıyor. Sabırla hem akademisyenlerin gelmesini hem de sağlık personeli kadrolarının tamamlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çetinkünar, “Çok güzel başladık, minimum aksaklıklarla devam ediyoruz. Esas önceliğimiz bir tek hastamızın saçının teline zarar gelmemesi. Bu saate kadar hiçbir problem yaşamadık. Kapsamlı derecede poliklinik, ameliyat ve yataklı servis hizmeti verilmeye başlandı. Bunun da kapasitesi gün gün artıyor. Şu ana kadar 7 bin 500 hastamıza ayakta poliklinik hizmeti verdik, 2 binin üzerinde acil başvurumuz var. Bugün ilk kez açık kalp ameliyatını ve inme hastası bir vatandaşımızın girişimsel anjiyo işlemi gerçekleştirildi. Önceki gün ilk Koroner Anjiyo işlemi ve tedavisini gerçekleştirdik. Ayrıca hem idare hem de şirket tarafı dört bir yandan tüm aksaklıklara anında çözüm üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüzde 70-80 kapasite ile çalışıyoruz

Hastanedeki personel sayısı ve faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulunan Çetinkünar, ‘Bakanlığımızın devlet hizmet yükümlülüğü kurasıyla, açıktan atamalar ve akademisyen alımları hızla devam ettiği sürece hekim sayısı hızla artacak. Bakanlığımızın bu konuda çok büyük desteği var. Kentteki diğer hastanelerden gelen profesyonellerimizin de çok büyük desteği var. 505 uzman hekim, 86 pratisyen hekim, bin 500 civarında hemşire ve 300 destek personeli ile hizmet veriyoruz. Şu anda yüzde 70-80 kapasite ile çalışıyoruz. Hastanemiz dijital bir hastane ve farklı bir konsept olduğundan hem idarecilerin hem de böyle bir konseptte çalışan hekim ve sağlık personeli arkadaşlarımızın bir miktar bocalaması kaçınılmaz. Her alanda desteğimizi sürdürüyoruz. Sahada tüm ekiplerimiz 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Bu büyük devasal yapıda hizmetlerimizi sürdürmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

gaziantepsabah.com