Gaziantep Güneş Enerjisiyle Kendi Elektriğini Üretecek
Haber Kategorisi: Gaziantep

Gaziantep Güneş Enerjisiyle Kendi Elektriğini Üretecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Yeşil Şehirler programı kapsamında desteklenen 27 megavatlık (MW) Solar Park projesiyle enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk aşamasında Deredüzü Mahallesi’nde 11 MW kapasiteli güneş enerjisi santralinin (GES) saha çalışmalarını tamamlayarak tesisi devreye aldı. Doğanca’da 6 MW, Köksalan’da ise 10 MW kapasiteye sahip olacak diğer iki santralin 2025 yılı içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

Tam kapasiteyle çalıştığında yıllık 45 bin 800 MW elektrik üretmesi öngörülen proje, 28 bin 458 ton karbondioksit salınımını önleyerek çevreye önemli bir katkı sağlayacak.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Başkanlar Sözleşmesi çerçevesinde 2050 yılına kadar karbon emisyonlarını %80 oranında azaltma hedefi doğrultusunda bu projeyi önemli bir adım olarak değerlendiriyor.