Evet, uzaktan bakınca bu iktidarın değişmesini şiddetle isteyen kitleler var ve o kitleler Özgür Özel ve arkadaşlarının arkasında saf tutmuş durumdalar... Lakin bir yanıyla ne halkın istediğini Özgür Özel duyuyor ne de Özgür Özel’in söylediğini halk?
Evet, uzaktan bakınca bu iktidarın değişmesini şiddetle isteyen kitleler var ve o kitleler Özgür Özel ve arkadaşlarının arkasında saf tutmuş durumdalar... Lakin bir yanıyla ne halkın istediğini Özgür Özel duyuyor ne de Özgür Özel’in söylediğini halk?
Halk NATO istemiyor, Özgür Özel NATO’ya toz kondurmuyor.
Halk kamucu ekonomi istiyor, Özel hiç oralı değil...
Halk tam bağımsızlık ve en geniş halk demokrasisi istiyor. Özel, her zamanki bilindik yoldan ilerliyor...
74’ deki Ecevit’ de 77’ deki Ecevit’ de ne devrimciydi ne solcuydu. Hatta Kemalist’te değildi. Halkçı olduğunu söylüyordu ama tam olarak halkçı da değildi ama kitleler onu bağrına bastı, Karaoğlan dedi… Toprak işleyenin, su kullananın dedi. (Ama hiçbir zaman gerçekleşmedi.)
Umudumuz Ecevit dedi ve seçimler kazandırdı. Ülkede hiçbir şey değişmedi. Hatta seksen sonrası yeniden DSP olarak geldiğinde cezaevlerindeki açlık grevinde olan devrimcilere neler yaptığını bilmeyen kalmadı.
Demem o ki, bugün kitleler belki bu durumun farkında ama AKP gitsin de ne olursa, olsun kafasıyla hareket ediyor. Bir kısım insan "Laiklik elden gitmez" en azından diye düşünüyor. Osmanlıya dönüş hayali olmaz diye düşünüyor (Osmanlı demek padişahlık demek, halk içinse Osman-ı Aliyye’nin kulluğu demek)
Belki biraz işçinin ağzına bir parmak bal olur diye ümit ediyor olabilirler ama daha fazlasını istemenin gerçekçi olmayacağını düşünüyor olabilir...
Yani sözün özü bana öyle geliyor ki bu Özgür Özel muhalefeti aslında AKP gitsin derdinde. Gitsin mi? Gitsin ama temel yapıda bir değişiklik olmadan. Mesela ekonomik model... Bugünkü gibi devam ederse bugünden farklı bir şey olacağını sanmıyorum. Adalet mekanizmasında köklü değişiklikler olmadan aynı tahterevallinin öbür kefesinden farklı ne olabilir? Belki iç ve dış siyasetçiler halkı kullanıyor. Sanki halkta siyasetçileri kullanıyor. İlginç bir siyaset sosyolojimiz var. Sizlerin içinden farklı düşünenler tabi ki olacak ama benim gözlemlerime ve tecrübeme göre Özgür Özel ve arkadaşları bu haliyle iktidar olurlarsa eğer Türkiyeci, tam bağımsızlıkçı, tam demokrat, tam halkçı bir iktidar olmayacak... Yani altı oku bile ağzına almayan Özgür Özel, Mustafa Kemal adını bolca zikretmesine rağmen, altı okçu değil. Çok sağlam örgütlü ve bilinçli bir anti emperyalist olmadan halkçı olmak Türkiyeci olmak yalan olur. Bu gün Özgür Özel ABD ve Avrupa'dan destek arayan bir lider olarak bana hitap etmiyor, bu yanıyla AKP’ den farkı yok ama bugün için farklı bir alternatif var mı? derseniz maalesef yoktur... Öyleyse kırmadan, dökmeden Özgür Özel ve arkadaşlarına onların olabildiğince halkçı ve Türkiyeci olması için çok yoğun bir baskı uygulayarak, gerektiğinde daha doğru siyasi iktidara hazırlanmak için bu süreci bir köprü kabul ederek, Özgür Özel sonrası daha iyi bir siyasi yapının iktidarı için mücadeleye devam edilebilir.
Not; Bu konuda genişçe bir analiz yapmış olan Mehmet Ali Güller’in CHP ile ilgili son videolarını izleyebilirsiniz…
Ahmet ATILMIŞ | 30.06.2026 – aatilmis@hotmail.com








