Başkanlardan 15 Temmuz Mesajı: 'Milletimiz İhanete Karşı Siper Oldu'
Haber Kategorisi: Gaziantep

Başkanlardan 15 Temmuz Mesajı: 'Milletimiz İhanete Karşı Siper Oldu'

Gaziantep’te belediye başkanları, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yılında yayımladıkları mesajlarla, hain darbe girişimine karşı verilen destansı direnişi ve milli iradeye sahip çıkmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Başkan Fatma Şahin:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz’un milletin sadece darbeye karşı durduğu bir gün olmadığını, aynı zamanda bir diriliş ve yeniden birlik ruhu olduğunu ifade etti. Şahin, “Bu millet ihanete karşı siper olmayı bilmiştir. O gece milletimizin kararlı duruşu, ülkemizi karanlığa mahkûm etmek isteyenlere karşı en güçlü cevaptır” dedi. Tarihi doğru okumak ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemine işaret eden Şahin, demokrasi ve milli iradenin daima korunacağını belirterek şehitleri rahmetle andı, gazilere minnet duygularını iletti.

 

Başkan Umut Yılmaz:

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da mesajında, 15 Temmuz’un milletin bağımsızlığa olan inancını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Bu millet, tanklara ve uçaklara imanıyla karşı durarak hainlere geçit vermedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi çağrısıyla halkımız tereddütsüz sokaklara çıkarak büyük bir kahramanlık destanı yazdı” diye konuştu. Başkan Yılmaz, şehitlere rahmet, gazilere minnet duygularını iletti.

 

Başkan Mehmet Tahmazoğlu:

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise mesajında, 15 Temmuz’un ‘Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan selalara’ dönüşen bir diriliş gecesi olduğunu söyledi. Tahmazoğlu, “Tankların, uçakların karşısına imanıyla dikilen milletimiz, Başkomutanımız Sayın Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları boş bırakmayarak istiklaline sahip çıktı. Bu milletin kahraman evlatları, tıpkı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da da vatanı uğruna canını verdi” dedi.

 

Başkanlar, ortak çağrılarında 15 Temmuz’un, milli iradenin demokrasinin temeli olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirterek, bu bilinci gelecek nesillere aktarmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladılar. Gaziantep’te şehitler rahmetle, gaziler minnetle anıldı.