Gençlik ve Spor Bakanlığı, UNICEF ve Netflix tarafından Genç Alan’a ortak ziyaret
Haber Kategorisi: Dünya

Gençlik ve Spor Bakanlığı, UNICEF ve Netflix tarafından Genç Alan’a ortak ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığı, UNICEF ve Netflix, Maraş merkezli depremlerin birinci yılında Genç Alan'ı ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ve Netflix Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili; Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki konteyner kentte kurulan Genç Alan’da çocuklar ve gençlerle bir araya geldi.

Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili, Netflix Türkiye’nin gençleri ve deprem bölgesini destekleme sözünü belirterek, Genç Alan’a dair şu ifadeleri kullandı:

"Bir yıl önce yaşadığımız deprem felaketinin ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde UNICEF Türkiye ile birlikte hayata geçirdiğimiz Genç Alan, bugüne kadar sayısız gencimizi ağırladı ve onlara umut ışığı oldu. Netflix Türkiye olarak bu projenin finansmanını sağlayarak gençlerimizi sanatın iyileştirici gücüyle buluşturma fırsatını yakaladığımız için gururluyuz. Genç Alan’daki eğitim çalışmalarında bize ‘Geleceğin senaristleri, yönetmenleri Nurdağı’ndan, Genç Alan’dan çıkacak’ dedirten gençlerimizle tanıştık ve biz de kendi adımıza onlardan çok şey öğrendik. Bu anlamlı projenin hayata geçmesini mümkün kılan Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF Türkiye yetkililerine, düzenledikleri eğitim çalışmalarıyla projemizi güçlü bir şekilde destekleyen Bahçeşehir Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. Deprem bölgesindeki gençlerimizin yaralarını sararak, onların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak adına tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

UNICEF, Türkiye Hükümeti ve proje ortakları ile birlikte çocukların ve ailelerin acil ve uzun vadeli ihtiyaçlarına cevap vermeyi sürdürüyor. Güvenli su, aşılama ve hijyen kitleri, psikososyal destek ve öğrenme merkezleri ile hizmet merkezleri aracılığıyla eğitim de dahil olmak üzere kritik destek sağlayan UNICEF Türkiye; 2.4 milyon çocuk dahil olmak üzere 4.7 milyon kişiye ulaştı.

'YETENEKLERİN, FİKİRLERİN VE ÇÖZÜMLERİN BEŞİĞİ'
UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ziyaret sırasında şöyle konuştu:

"Bu merkez bir umut merkezi. Yeteneklerin, fikirlerin ve de çözümlerin beşiği. Gençlerin bir araya gelebileceği, geleceklerini ve toplumlarını yeniden inşa etmek için liderlik sergileyebileceği bir yer.  Biz de onlara bunları hayata geçirebilmeleri için alan, programlar ve beceriler sağlıyoruz. En çok da bu gibi zamanlarda. İhtiyaçların en çok olduğu zamanlarda gençlere bakıyoruz. Onların umutlarından, korkusuzluklarından ve görmek istedikleri değişimi gerçekleştirme isteklerinden ilham alıyoruz. Depremin ilk gününden bu yana proje ortaklarımızla birlikte çalışarak, depremden etkilenen 10 ilde 54 binden fazla ergen ve gence ulaştık. Netflix'e depremin hemen ardından genç dostu bir ortam yaratma konusundaki özel ilgi ve nazik destekleri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Netflix’in finansal destekleriyle ve Gençlik ve Spor Bakanlığı liderliğinde bu merkezi inşa ettik. Genç Alan’ı gençlere yönelik hizmetlerin ve fırsatların sürekliliği için kurduk. Genç gönüllülerin desteğiyle, bölgedeki çocuklara ve gençlere destek olacak kalıcı bir model oluşturmayı umuyoruz.”

GENÇ ALAN NEDİR?

UNICEF ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki iş birliği programının bir parçası olarak Netflix Türkiye'nin finansman desteğiyle kurulan Genç Alan; gençlerin kültürel, sanatsal ve sportif programlara katılabilecekleri, çeşitli gençlik dostu etkinlikler ve sosyal etkileşim fırsatları sunan bir merkez. UNICEF, Genç Alan’da gençleri yeni yeteneklerle donatmak, sosyal becerilerini geliştirmek ve topluma yeniden entegre olmalarını kolaylaştırmak için özel eğitim programları düzenliyor. Netflix Türkiye ise merkezi finanse etmenin yanı sıra gençlerin yaratıcılığını ortaya çıkarmak ve onları yaratıcı ekosisteme dahil etmek amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle bir atölye çalışması ve mentorluk programı düzenledi. Netflix Türkiye, gençlerin yeni ilgi alanlarına merak duymalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Gençlere; hikâye anlatımı, senaryo yazımı ve çekim teknikleri konusunda eğitimler vererek onları yaratıcı sektörün önde gelen isimleriyle bir araya getirmeyi planlıyor.