Fatma Şahin: 'Cumhuriyet, Bizim İçin Bir Yaşam Biçimidir'
Haber Kategorisi: Gaziantep

Fatma Şahin: 'Cumhuriyet, Bizim İçin Bir Yaşam Biçimidir'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

 Şahin mesajında, Cumhuriyet'in Türk milletinin yeniden doğuşunun ve bağımsızlığa olan tutkusunun en anlamlı ifadesi olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet'in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edildiği günden bu yana millet iradesinin temsilcisi olduğunu belirten Şahin, "Bugün aynı kararlılıkla çalışıyor, güçlü, üretken ve adil bir Türkiye inşa etmek için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in, milli mücadeledeki tarihî rolünü hatırlatan Şahin, "Aynı ruhu bugün kalkınma, bilim, kültür ve teknoloji alanlarında yaşatıyoruz. Cumhuriyet değerlerini geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Cumhuriyet'in sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunun altını çizen Şahin, mesajını şu sözlerle tamamladı:
"Tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyor; milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Birlik ve beraberlik içinde, daha nice bayramlara hep birlikte ulaşmak dileğiyle."