Gaziantep’te Türk Dünyası Buluşması: 40 Genç Ödüllendirildi
Haber Kategorisi: Gaziantep

Gaziantep’te Türk Dünyası Buluşması: 40 Genç Ödüllendirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde, Türk Dünyası Çocuk Vakfı iş birliğiyle düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, kapanış ve ödül töreniyle sona erdi.

Bilimsel ve kültürel etkileşimi güçlendirmek, gençlerin yenilikçi projelerini uluslararası platformda görünür kılmak ve Türk dünyası ülkeleri arasında bilim ve teknoloji alanındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen şenlikte dereceye giren projeler ödüllendirildi.

Toplam 500 bin TL ödülün dağıtıldığı yarışmalarda birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon ve jüri özel ödülü kategorilerinde 40 genç ödül almaya hak kazandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de törende gençlerin heyecanına ortak oldu; Türk dünyasının farklı ülkelerinden gelen gençleri tebrik ederek ödüllerini protokol üyeleriyle birlikte takdim etti.

Törende, Başkan Fatma Şahin adına katılımcılara hitap eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahin’in kendisi adına konuşmasını istediğini aktararak her iki kurum adına gençleri selamladı. Çeber, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan duydukları gururu dile getirerek gönül coğrafyasından gelen misafirlerin kendi ülkelerinin bayraklarını taşımasından duydukları onuru paylaştıklarını ifade etti.

Çeber, Türk dünyasının ortak bir coğrafyaya, ortak sözlere, atasözlerine, yemeklere ve birbirine benzeyen kıyafetlere sahip olduğunu belirterek, katılımcıların ülke stantlarını gezerken kendilerinden çok şey bulabileceğini söyledi.

Türk Dünyası Çocuk Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Merkez Valisi Güngör Azim Tuna ise etkinliğin amacına ulaştığını belirterek Gaziantep’in Türk dünyasının yeni buluşma noktalarından biri haline geldiğini ifade etti. Tuna, ödül almanın yanı sıra etkinliğe katılmanın ve birlik beraberlik ruhunu yaşamanın önemine dikkat çekti.

Kapanış programı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Türk Dünyası Çocuk Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güngör Azim Tuna ve şenlik katılımcılarının hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.