Ömer Parlakçı, 'Sorunlar çözülmeli, talepler kabul edilmeli'
Haber Kategorisi: Gaziantep

Ömer Parlakçı, 'Sorunlar çözülmeli, talepler kabul edilmeli'

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Dünyanın her yerinde eğitim emekçileri siyasi iktidarlara değil; halka ve öğrencilerine karşı sorumlu. Bu sorumluluğun bilinciyle hareket edip mesleğinin gereklerini ciddiyetle yerine getiren üyelerimiz, çeşitli biçimlerde haksız ve hukuksuz uygulamalara maruz kalıyor , dedi.

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Dünyanın her yerinde eğitim emekçileri siyasi iktidarlara değil; halka ve öğrencilerine karşı sorumlu. Bu sorumluluğun bilinciyle hareket edip mesleğinin gereklerini ciddiyetle yerine getiren üyelerimiz, çeşitli biçimlerde haksız ve hukuksuz uygulamalara maruz kalıyor. Ancak siyasi iktidar tarafından keyfi biçimde hedef alınan, haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen, öğrencilerinden koparılmak istenen üyelerimiz her türlü baskıya ve hukuksuzluğa rağmen hükümetin değil, halkın öğretmeni olmayı sürdürüyor” dedi.

Her türlü angaryayı, tartışmasız yerine getirmek zorunda bırakılıyoruz

Öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren politika ve uygulamalarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Parlakçı, “Sendikamız yıllardır sadece öğretmenlerin değil, eğitim kurumlarında çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini savunuyor. Eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde büyük emekleri olan, ancak diğer eğitim emekçileri ile eşit haklara sahip olmayan çalışma arkadaşlarımız, kendilerine yüklenen her türlü angaryayı, tartışmasız yerine getirmek zorunda bırakılıyor. Oysa onların emeği ve alın teri olmaksızın okullarımızın, üniversitelerimizin, diğer eğitim kurumlarının nitelikli kamu hizmeti üretmesi mümkün değil” açıklamasını yaptı.

Sorunlar çözülmeli, talepler kabul edilmeli

“Nitelikli eğitim için öğretmenler kadar emeği olan idari ve teknik personel, yardımcı hizmetliler sınıfı ve 4-B statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin hakları ve talepleri dikkate alınmalı” diyen Parlakçı, “Öğretmenler için düşünülen iyileştirmeler, tüm eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile birlikte değerlendirildiğinde anlamlı olacak. Eğitim ve bilim emekçileri, öğretmenler, akademisyenler, yardımcı hizmetliler, memurlar, idari ve teknik personel ile büyük bir bütündür ve ayrım gözetmeksizin bütün eğitim ve bilim emekçilerinin sorunları çözülmeli, talepleri kabul edilmeli” şeklinde konuşma yaptı.

Öğretmen açığının kapatılması için gerekli adımlar atılmalı

Nitelikli bir eğitimin gerçekleştirilebilmesi için öğretmenlerin yetiştirilme ve atanmaları sürecinin planlı bir şekilde işletilmesi ve öğretmen açıklarının ivedilikle kapatılması gerektiğini bunun için öncelikle ataması yapılmayan öğretmenler sorununun çözülmesini isteyen Parlakçı, “Öğretmenler arasında kadrolu, sözleşmeli ya da ücretli öğretmen ayrımı yapılması doğru değil. Eğitimde yaşanan nitelik bozulmasının temel nedenlerinden birisi de öğretmen alımında güvencesiz istihdam politikalarının benimsenmesi. Kadrolu olarak atanmak isteyen öğretmen arkadaşlarımızın talepleri yerine getirilmeli, yapısal bir sorun haline gelen öğretmen açıklarını kapatmak için gerekli adımlar derhal atılmalı” çağrısında bulundu.

 

gaziantepsabah.com