Gaziantep'te Finansal şok: 4 Şirket İflasın Eşiğinde
Haber Kategorisi: Ekonomi

Gaziantep'te Finansal şok: 4 Şirket İflasın Eşiğinde

Gaziantep’te ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato başvuruları artarken, kentin önemli tekstil gruplarından birine ait dört şirket için mahkemeden geçici mühlet kararı çıktı.

3 Aylık Geçici Süre ve Borç Yapılandırma Süreci

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, iş dünyası ve spor camiasında tanınan iş insanı Ali Gözcü’nün sahibi olduğu;

Butik Apart Turizm,

Rens Örme Tekstil,

ALG Giyim Dış Ticaret,

ALG Life şirketlerine, 10 Haziran 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 aylık geçici mühlet verdi. Bu kararla birlikte şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırması için yasal koruma süreci başladı.

Mahkeme, sürecin denetlenmesi için bir konkordato komiseri atanmasına da hükmetti. Özellikle ALG Giyim Dış Ticaret için kritik duruşma 4 Eylül 2025’te gerçekleşecek. Bu duruşmada, geçici mühletin uzatılıp uzatılmayacağı veya kesin mühlet kararı verilip verilmeyeceği değerlendirilecek.

Spor Dünyasında da Yankı Uyandırdı

Kararın dikkat çeken bir diğer yönü, Ali Gözcü’nün aynı zamanda Türkiye Kadınlar Süper Ligi ekiplerinden ALG Spor’un başkanı olması. Şirketlerin mali durumundaki gelişmeler, hem iş dünyasında hem de spor camiasında yakından takip ediliyor.

Ekonomik Zorluklar Konkordatoları Artırıyor

Son dönemde Gaziantep’te birçok firma ekonomik sıkıntılar nedeniyle borç yapılandırma yoluna gidiyor. Uzmanlar, özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve maliyet artışlarının tekstil sektörünü zorladığını belirtiyor.

Bu sürecin nasıl sonuçlanacağı, hem şirket çalışanları hem de sektör paydaşları tarafından merakla bekleniyor.