Gaziantep'te 12. Sınıflara Yönelik Yabancı Dil Deneme Sınavı Gerçekleştirildi
Haber Kategorisi: Eğitim

Gaziantep'te 12. Sınıflara Yönelik Yabancı Dil Deneme Sınavı Gerçekleştirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ilk kez düzenlediği uygulamayla tüm okullardaki 12. sınıf öğrencilerine yönelik Yabancı Dil Deneme Sınavı yaptı.

"Eğitim Şehri Gaziantep" vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren belediye, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için halihazırda uygulanan genel deneme sınavlarına bir de yabancı dil sınavı ekledi. Bu sayede öğrencilerin sınav tecrübesi edinmesi ve akademik başarılarının artırılması amaçlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda GASMEK tarafından hazırlanan sınava, kentteki 56 okuldan toplam 1.100 öğrenci katıldı. Deneme sınavıyla öğrencilerin yabancı dil bilgi seviyelerinin ölçülmesi ve eksik oldukları konuların tespit edilmesi hedeflendi.

Bunun yanı sıra GASMEK, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin kendilerini değerlendirme fırsatı bulması, sınav kaygısını yenmesi ve zayıf yönlerini belirlemesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı özel okullar da dâhil olmak üzere tüm okullarda bu yıl toplam 820 bin adet TYT, AYT ve LGS deneme kitapçığını öğrencilere ulaştıracak. Böylece gençlerin sınav sürecine daha donanımlı biçimde hazırlanmasına katkı sağlanması bekleniyor.