Gaziantep-Kilis Tabip Odası yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen ve sağlıkla ilgili bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifine tepki gösterdi.
Yapılan açıklamada, kanun teklifinin, Türk Tabipleri Birliği ve birçok sağlık emek-meslek örgütüne danışılmadan hazırlandığı ve hekimlerin ve sağlık emekçilerinin hakları ile toplum sağlığına zarar verdiği belirtildi.
Açıklamada, "Hastanelerde dağıtılacak ek ödeme miktarının belirlenmesinde esas olan unsurlar; tahakkuk, verimlilik, hasta ve çalışan memnuniyeti, hizmeti elde etme maliyeti gibi faktörler şeklinde sıralanmıştır. Bu unsurları, sağlık hizmeti sunumunun niteliğini ölçmek için kullanan anlayış, Türkiye sağlık ortamını çöküşe sürükleyen anlayışın ta kendisidir" denildi.
Ayrıca, kanun teklifinde yer alan düzenlemelerin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesine rağmen tekrar kanun teklifine konulmasının Anayasa'yı ve Anayasa Mahkemesi'ni tanımamak anlamına geldiği ifade edildi.
Açıklamada, "Sağlık Bakanı'nın bu konuda Meclis koridorlarında ve sosyal medya hesaplarından paylaştığı sözler, hem ekonomik hakların gaspının ve güvencesizliğin savunulması hem de hekimlik onurunun yok sayılmasıdır" şeklinde tepki gösterildi.
Gaziantep-Kilis Tabip Odası yönetimi, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin haklarını korumak ve toplum sağlığı için mücadele etmek adına kanun teklifinin geri çekilerek, önerilen diğer tekliflerin Meclis gündemine alınmasını talep etti.