Gaziantep FK Kupada Dağıldı; 5-2
Haber Kategorisi: Spor

Gaziantep FK Kupada Dağıldı; 5-2

Gaziantep FK, Ziraat Türkiye Kupası'nda Rizespor'a ağır bir yenilgi aldı. Çaykur Rizespor, C Grubu'nun ilk maçında kendi sahasında konuk ettiği Gaziantep FK'yi 5-2 mağlup etti.

Geçtiğimiz hafta Göztepe yenilgisinin ardından teknik direktör Burak Yılmaz'ın görevine son veren Gaziantep FK, kupa yolculuğuna istediği gibi başlayamadı. Karadeniz'deki mücadelede daha ilk dakikada gol yiyerek geriye düşen kırmızı-siyahlı ekip, 20. dakikada skoru 2-0'a getiren Rizespor karşısında zor anlar yaşadı.

Gaziantep FK, 37. dakikada Denis Alibec'in pasında Rizespor kaleci vaziyetinde topu bırakmasıyla gol pozisyonu yakalayan Sorin-Sorescu'nun vuruşuyla farkı 1'e indirdi ve ilk yarı 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı ise Rizespor'un, özellikle eski futbolcusu Halil Dervişoğlu'nun etkili olduğu bir performansına sahne oldu. Dervişoğlu, ikinci yarıda attığı dört golle takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Bu gollerden biri ilginç bir penaltı tekrarından geldi. Mustafa Burak Bozan'ın kurtardığı ilk penaltıda, Ogün Özçiçek'in ceza sahasına erken girmesi nedeniye vuruş tekrar edildi ve Halil Dervişoğlu ikinci denemesinde gole çevirdi.

Rizespor penaltı golünün ardından attığı gollerle farkı 5-1'e kadar taşıdı. Gaziantep FK, maçın 90. dakikasında Semih Güler ile skora bir gol daha eklese de bu, sonucu değiştirmeye yetmedi.

Karşılaşma 5-2'lik skorla Çaykur Rizespor'un galibiyetiyle sonuçlanırken, Gaziantep FK Ziraat Türkiye Kupası'na ağır bir mağlubiyetle başlamış oldu